Κολπικές εκκρίσεις

Τα περισσότερα κορίτσια έχουν κολπικές εκκρίσεις για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν τους έρθει η περίοδός τους και θα συνεχίσουν να έχουν εκκρίσεις μεταξύ περιόδων όταν αυτές ξεκινήσουν. Οι κολπικές εκκρίσεις είναι ένα υγρό που παράγεται από τη βλεννογόνο του κόλπου και τους αδένες του τραχήλου (ο οποίος βρίσκεται στο πάνω μέρος του κόλπου, στο σημείο που συναντά τη μήτρα). Οι φυσιολογικές εκκρίσεις είναι διάφανες, λευκές ή κιτρινωπές. Μπορεί επίσης να είναι καφέ, πριν ξεκινήσει κανονικά η περίοδός σας. Μυρίζουν ελαφρώς όξινα, αλλά πρέπει να πλησιάσετε πάρα πολύ για να καταφέρετε να τις μυρίσετε. Δεν μπορεί κανείς να τις μυρίσει αν βρίσκεται δίπλα σας. Οι εκκρίσεις εξασφαλίζουν ότι ο κόλπος σας θα μείνει ενυδατωμένος και υγιής και δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί, εφόσον έχουν φυσιολογική όψη και ελαφρώς όξινη μυρωδιά. Αν ανησυχείτε μήπως λερώσετε το εσώρουχό σους μεταξύ των περιόδων σας, ίσως να θέλετε να φορέσετε σερβιετάκια φρεσκάδας Libresse.
Αν παρατηρήσετε ότι οι εκκρίσεις έχουν αρχίσει να είναι πράσινες, ή έχουν εξογκώματα ή μυρίζουν περίεργα, ή ακόμη αν προκαλούν έντονη και άβολη φαγούρα, ίσως αυτό να είναι ένδειξη κολπικής μυκητίασης (συχνά αποκαλούμενη καντιντίαση). Μπορείτε να παρουσιάσετε κολπική μυκητίαση αν το τζίν σας είναι πολύ στενό, αν φοράτε συνθετικά εσώρουχα, αν φοράτε πάντα νάιλον καλσόν ή αν το εσώρουχό σας είναι πολύ κολλητό. Αυτό συμβαίνει επειδή προκαλείται θερμότητα, η οποία ενθαρρύνει των πολλαπλασιασμό των μυκήτων. Να φέρεστε καλά στο σώμα σας και να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα που αναπνέουν και παντελόνια που δεν είναι σαν δεύτερο δέρμα επάνω σας, ώστε η ευαίσθητη περιοχή σας να μπορεί να αναπνέει. Επίσης, είναι καλή ιδέα να κοιμάστε δίχως εσώρουχο, ώστε ο κόλπος σος και η βλεννογόνος να αναπνέουν το βράδυ. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε κολπική μυκητίαση, μιλήστε με το γιατρό σας για να επιβεβαιώσετε ότι πρόκειται γι’ αυτό και μπορεί να σας γράψει φαρμακευτική αγωγή που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε γρήγορα. Θα μπορούσατε να αγοράσετε φάρμακα απευθείας από το φαρμακείο, αλλά καλό είναι να πάρετε μία σωστή ιατρική γνωμάτευση. Να θυμάστε ότι η κολπική μυκητίαση δεν είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και δεν κολλάει.

Αξιολογείστε αυτή την απάντηση

55 Αξιολόγηση Ευχαριστούμε για την ψήφο σας
 
 
 
 
 
 
 

Ξεχάσατε τον Κωδικό Πρόσβασής σας;!

Μην ανησυχείτε! Απλά υποβάλετε το όνομα χρήστη ή την διεύθυνση e-mail σας και θα σας στείλουμε τα στοιχεία σας.

Σφάλμα, πρέπει να συμπληρώσετε Όνομα Χρήστη
Σφάλμα, το καταχωρημένο e-mail ή Όνομα Χρήστη δεν υπάρχει
Ο νέος Κωδικός Πρόσβασης έχει σταλεί
 
 
 
 
 
 
Περιμένετε

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό περιοδικό μας

Το ενημερωτικό περιοδικό μας είναι ένας σπουδαίος τρόπος να είστε ενημερωμένη για αναβαθμίσεις στην ιστοσελίδα μας, προσφορές, δρώμενα και πολλά ακόμη. Απλά υποβάλετε το e-mail σας και δεν θα χάσετε ποτέ τίποτα σχετικό με την Libresse!

Το email που καταχωρήθηκε βρίσκετα ήδη στην λίστα του newsletter.
Το e-mail σας δεν είναι καταχωρημένο στο newsletter μας!
Άκυρη διεύθυνση email
Υποχρεωτικό πεδίο

Ακυρώστε τη συνδρομή σας

 
 
 
 
 
 
Περιμένετε

Ακυρώστε τη συνδρομή σας στο ενημερωτικό περιοδικό μας

Έφτεξε κάτι που είπαμε ή κάναμε; Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, ώστε να επανορθώσουμε. Θα μας λείψετε! Καλά λοιπόν, μπορείτε πάντα να ξαναγραφτείτε αν αλλάξετε γνώμη.

Σφάλμα. Καταχωρήσατε το σωστό e-mail;
Η συνδρομή σας ακυρώθηκε!
Άκυρη διεύθυνση email
Υποχρεωτικό πεδίο
 
 
 
 
 

Γεια σας! Το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι κάπως παλιό!

Κάντε αναβάθμιση σε οποιαδήποτε από αυτές τις νέες εκδόσεις.

1.5
6.0
2.0
2.0
  • Firefox
  • Internet Explorer
  • Safari
  • Chrome
 
 
 
 
 

Ευχαριστούμε για την ερώτησή σας!

Λαμβάνουμε πολλές ερωτήσεις προς τον ειδικό μας. Ο ειδικός μας θα απαντήσει μόνο σε ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί ξανά.

 
 
 
 
 
 

Διαγραφή λογαριασμού

Ο λογαριασμός σας Libresse έχει διαγραφεί