Βιωσιμότητα

Η προσέγγισή μας στην βιωσιμότητα

Η βιωσιμότητα δεν είναι απλά μια καραμέλα – είναι το κλειδί για την επιβίωση του πλανήτη μας. Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα στον κόσμο σήμερα και η Essity, η εταιρεία που παράγει τις σερβιέτες, τα σερβιετάκια, τα ταμπόν και τα σαπούνια για την ευαίσθητη περιοχή της Libresse, δεσμεύεται να βρει κοινωνικά και περιβαλλοντικά ορθές λύσεις για να παράγει ασφαλή προϊόντα.

Στη Libresse, είμαστε περήφανοι που κατασκευάζουμε και αναπτύσσουμε τα προϊόντα μας με βιώσιμο τρόπο. Ως εταιρεία, πάντα είχαμε την ευαισθησία να προστατεύουμε τον πλανήτη μας και τους πόρους του. Από τους πόρους που χρησιμοποιούμε και τον τρόπο που παράγουμε τα προϊόντα μας έως και τι προσφέρουμε στους καταναλωτές μας.

Η προέλευση των προϊόντων μας

Η υπεύθυνη προμήθεια έχει πραγματικά μεγάλη σημασία για εμάς και πάντα αναζητούμε τρόπους να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στα νέα προϊόντα μέσω έξυπνου σχεδιασμού και υλικών. Για παράδειγμα, οι προμηθευτές πολτού μας χρησιμοποιούν ξυλοΐνες που προέρχονται από προσεκτικά διαχειρίσιμες πηγές. Η φροντίδα για τη φύση είχε πάντα μέγιστη σημασία για εμάς και αποτελεί έναν στόχο που συνεχίζουμε να επιδιώκουμε φιλόδοξα.

Μείωση της συσκευασίας

H μείωση απορριμμάτων αποτελεί μεγάλη μας προτεραιότητα. Ένας τρόπος να μειωθούν τα απορρίμματα είναι να κάνουμε τα προϊόντα πιο λεπτά. Ένας άλλος τρόπος είναι να μειωθούν οι συσκευασίες. Έχουμε μειώσει τη συσκευασία από 1 έως 14 τοις εκατό σε όλα μας τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής από το 2008.

Με τις σερβιέτες Ultra, για παράδειγμα, μειώσαμε τη συσκευασία και χρησιμοποιούμε υλικά και ενέργεια πιο αποδοτικά για να γίνουν οι σερβιέτες πιο λεπτές. Αυτό τις κάνει πιο άνετες και πρακτικές για εσάς.

Τα γυναικεία προϊόντα έχουν επικριθεί στο παρελθόν για τις δυσκολίες απόρριψής τους με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχουν επιβλαβή επίπτωση στο περιβάλλον. Χάρη στα σχόλιά σας, έχουμε βελτιώσει την αναλωσιμότητα των σερβιετών μας. Μας είπατε ότι η απόρριψη των σερβιετών όταν είστε εκτός σπιτιού και κυκλοφορείτε ήταν το νούμερο ένα παράπονό σας – συχνά δεν υπάρχει κάδος και δεν μπορείτε να τις ρίξετε στην τουαλέτα επειδή φράσσουν το σύστημα αποχέτευσης και καταστρέφουν το περιβάλλον. Έτσι δημιουργήσαμε το Roll.Press.Go – καινοτόμες σερβιέτες που διατίθενται με μία συσκευασία που σφραγίζει εντελώς σε όλες τις πλευρές. Είναι ένας έξυπνος, εύκολος και υγιεινός τρόπος απόρριψης των σερβιετών, παντού και πάντα.

Μείωση του αποτυπώματος άνθρακα

Στα πλαίσια της αξιολόγησης LCA, εξετάσαμε επίσης τις επιπτώσεις μας στην υπερθέρμανση του πλανήτη, ή για να το θέσουμε με άλλον τρόπο, στο αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων μας. Το αποτύπωμα άνθρακα αναφέρεται στις εκπομπές του φαινομένου του θερμοκηπίου στον αέρα μέσα από τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος. Εργαζόμαστε σκληρά να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα των απορροφητικών προϊόντων μας. Από το 2008 για παράδειγμα, έχουμε μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των σερβιετών Ultra κατά 20 τοις εκατό και κατά 10 τοις εκατό στα σερβιετάκια Light.

Είμαστε περήφανοι για πολλά άλλα πράγματα που κάνουμε επίσης. Φροντίζουμε τον πλανήτη και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτόν και παρακάτω ακολουθούν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους κάνουμε τη διαφορά.

Σπάσιμο των ταμπού

Τα ταμπού, η άγνοια και οι προκαταλήψεις που περιβάλλουν την εμμηνορρυσία θέτουν σε κίνδυνο την υγεία εκατομμυρίων γυναικών καθημερινά. Το παλεύουμε ενεργά. Για παράδειγμα, πρόσφατα οργανώσαμε ένα σεμινάριο εκπαίδευσης υγιεινής στην έμμηνο ρήση για κορίτσια ηλικίας 10 έως 12 ετών στο Haikou της Κίνας, μαζί με το Συνεργατικό Συμβούλιο Ύδρευσης και Αποχέτευσης (WSSCC, Water Supply and Sanitation Collaborative Council). Το εκπαιδευτικό σεμινάριο έδωσε στα κορίτσια μία ευκαιρία να συζητήσουν για το σώμα τους, τη σπουδαιότητα της καλής υγιεινής κατά τη διάρκεια της εμμηνορρυσίας και το αίσθημα της υπερηφάνειας για ό,τι συμβαίνει φυσικά κάθε μήνα.

Βελτιώνοντας τη γνώση

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Discover What Fits Your Body’ (Ανακαλύψτε τι ταιριάζει στο σώμα σας) περιλαμβάνει την ενημέρωση των κοριτσιών στα δημοτικά της Μαλαισίας σχετικά με την εμμηνόρροια και τις αλλαγές που επέρχονται στο σώμα κατά την εφηβεία. Κάθε κορίτσι λαμβάνει ένα κιτ από τη Libresse, το οποίο περιλαμβάνει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για να βοηθηθούν οι γονείς να μιλήσουν με τις κόρες τους για το σώμα τους και την εμμηνόρροια.

Ανακάλυψε περισσότερα