Όλες μεγαλώσαμε με μια απλή ιστορία:

Σου έρχεται η περίοδος γύρω στα δώδεκα. Μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις τον πόνο. Κάνεις και παιδιά. Και αδιαθετείς ξανά και ξανά . Και μετά, γύρω στα πενήντα, το σώμα σου αποφασίζει σιγά-σιγά να ξεκουραστεί από όλη αυτή τη διαδικασία. 

Δεν θα είναι όμως ποτέ κάτι απλό. Όλες αυτές οι ιστορίες που ποτέ δεν είδαν το φως, ποτέ δεν ακούστηκαν και ποτέ δεν μάθαμε για τις περιόδους και τις μήτρες μας – οι ιστορίες μέσα μας - είναι πολύ πιο σύνθετες και ουσιαστικές. 

Είναι αληθινές ιστορίες αγάπης και μίσους, ευχαρίστησης και πόνου, πόνου τόσο δυνατού, που είναι όντως ασθένεια με επιστημονική ονομασία. Το όνομά της είναι ενδομητρίωση. Είναι ιστορίες λαχτάρας και προσπάθειας για ένα μωρό. Αλλά και ιστορίες γυναικών που δεν θέλησαν ποτέ ένα παιδί. Ποτέ. Η χαρά της γέννησης. Ο πόνος του τοκετού. Και η σιωπηλή απόγνωση μιας αποβολής. Ιστορίες για περιόδους ρολόι. Και για άλλες εντελώς ανεξέλεγκτες. Για αμήχανα ξεκινήματα και ακανόνιστες περιόδους με πολλά σκαμπανεβάσματα, όσο πλησιάζει η εμμηνόπαυση. Ιστορίες όμορφες. Ιστορίες άσχημες. Άχαρες. Ιστορίες με βάθος. Πικρές. Αλλά και γλυκές. 

Και όλες τους μαζί, όλες αυτές οι ιστορίες μέσα μας είναι εξίσου σημαντικές, φυσιολογικές, αλλά και πραγματικές όσο και οι άλλες ιστορίες μας. Και καμία από εμάς δεν θα πρέπει ποτέ να αναγκαστεί να κρύψει αυτά που νιώθει μέσα της.

Γιατί, για να γνωρίσουμε η μία την άλλη, να βοηθήσουμε η μία την άλλη και να καταλάβουμε η μία την άλλη, πρέπει όλες οι #IstoriesMesaMas να ακουστούν και να διαδοθούν. 

Οι ιστορίες μέσα μας πρέπει να ακουστούν! Εμείς είμαστε εδώ να τις ακούσουμε. Μοιράσου κι εσύ τη δική σου ιστορία στα social media με το hashtag #IstoriesMesaMas.

Ας ακουστούν οι #IstoriesMesaMas!

Ας ακουστούν οι #IstoriesMesaMas!

Όλα όσα μαθαίνουμε από τις δικές σας ιστορίες, αποτελούν έμπνευση για τις δράσεις που οργανώνουμε με σκοπό να καταρρίψουμε τα ταμπού και να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση του στίγματος γύρω από τις προσωπικές εμπειρίες των γυναικών. 
 
Ευχαριστούμε όλες τις γυναίκες που μοιράστηκαν τις δικές τους ιστορίες. Εάν θες μπορείς κι εσύ να μοιραστείς την ιστορία σου!   
Τρία προϊόντα Libresse με σκιές σε διάφανο φόντο - Libresse

Ανακάλυψε όλη τη σειρά των προϊόντων Libresse