Εδώ και πολλά χρόνια, εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο χρησιμοποιούν προϊόντα γυναικείας υγιεινής καθημερινά. Καταλαβαίνουμε ότι είναι σημαντικό για σένα να νιώθεις άνετα και σίγουρα με τα προϊόντα που χρησιμοποιείς όταν έχεις περίοδο. Όλα τα προϊόντα Libresse κατασκευάζονται από εγκεκριμένα υλικά και μέσα από εκτεταμένες διαδικασίες και τα υψηλότερα πρότυπα διασφαλίζουμε ότι χρησιμοποιούνται μόνο τα ασφαλέστερα υλικά και συστατικά, και ότι όλα τα προϊόντα τηρούν όλες τις προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε σε όλα τα προϊόντα υγιεινής μας έχουν περάσει από εξονυχιστικά τεστ από ειδικούς εντός και εκτός της εταιρείας, όπως τα πιστοποιημένα ινστιτούτα ελέγχων, για να βεβαιώσουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια για την προβλεπόμενη χρήση τους και ότι τηρούν όλες τις νομικές και ρυθμιστικές προϋποθέσεις.

Για να καταλάβεις τι περιέχεται στις σερβιέτες και τα σερβιετάκια μας, δημιουργήσαμε αυτή τη σύνοψη με τα διαφορετικά υλικά και τα συστατικά τους. Στη συνέχεια της σελίδας υπάρχει επίσης και ένα λεξιλόγιο όρων.

Είναι τα προϊόντα Libresse ασφαλή στη χρήση;

Όλα τα προϊόντα υγιεινής της Εssity είναι ασφαλή για χρήση του προβλεπόμενου σκοπού και περιέχουν κοινά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως σε απορροφητικά προϊόντα υγιεινής για πολλά χρόνια από εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως. Οι πρώτες ύλες έχουν επιλεχθεί προσεκτικά για την ικανότητά τους να απορροφούν και να συγκρατούν υγρά, για την αποφυγή διαρροών και την παροχή άνεσης.

Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με τον EDANA, τον διεθνή εμπορικό οργανισμό μη υφασμένων προϊόντων και τους σχετικούς κλάδους, για να διασφαλιστεί ότι πληρούμε τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα και τα πρότυπα ασφάλειας προϊόντων. Τα μέλη του Edana έχουν δεσμευτεί εθελοντικά για να παρέχουν υψηλά επίπεδα ποιότητας και ασφάλειας των απορροφητικών προϊόντων υγιεινής.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις σερβιέτες και τα σερβιετάκια δηλώνονται στη συσκευασία;

Αυτό δεν απαιτείται νομικά προς το παρόν. Προς διευκόλυνση των καταναλωτών μας δηλώνουμε αν έχουμε προσθέσει άρωμα για αυτούς που έχουν ευαισθησία σ’ αυτό.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις κύριες πρώτες ύλες των προϊόντων. Έχουν επιλεγεί λόγω της ανώτερης ικανότητάς τους να απορροφούν και να συγκρατούν υγρά.

Περιεχόμενο στις σερβιέτες, τα ταμπόν και τα σερβιετάκια SCA Europe

Μέρος προϊόντοςΥλικόΛειτουργία
Υλικό επιφάνειαςΙνώδες υλικό από πολυπροπυλένιο/πολυαιθυλένιο πολυστέρα/βισκόζη.Το προϊόν σε διατηρεί στεγνή και άνετη απορροφώντας την υγρασία.
Στρώση απορρόφησηςΠορώδες υλικό από ίνες ξύλου ή ίνες πολυεστέρα.Μεταφέρει την υγρασία από την επιφάνεια στον πυρήνα, όπου και διατηρείται.
Απορροφητικός πυρήναςΧαρτοπολτός, ένας συνδυασμός από χαρτοπολτό και υπεραπορροφητικά υλικά για σερβιέτες και σερβιετάκια. Για τα ταμπόν (κατά περίπτωση), χρησιμοποιείται η βισκόζη. Σε μερικά προϊόντα χρησιμοποιείται ένα πορώδες υλικό με βάση το χαρτί.Απορροφά και αποθηκεύει την υγρασία.
Κολλητική ουσίαΗ κολλητική ουσία περιέχει πολλά πολυμερή και συνθετική ρητίνη.Η κολλητική ουσία έχει δύο λειτουργίες:
1. Συνδέει τις διαφορετικές στρώσεις του προϊόντος μεταξύ τους.
2. Ενώνει το προϊόν με το εσώρουχο.
Υλικό πίσω μέρουςΜεμβράνη πολυαιθυλενίου. Σε μερικά σερβιετάκια χρησιμοποιείται ινώδες υλικό.Αποτρέπει τη διαρροή.
Κορδονάκι ταμπόν (κατά περίπτωση)Πολυεστέρας και βαμβάκι.Βοηθά στο υγιεινό τράβηγμα του ταμπόν.
Άρωμα (μόνο σε μερικά προϊόντα)ΑρωματικόΔίνει ένα άρωμα φρεσκάδας στο προϊόν.
ΕκτύπωσηΜελάνιΑναδεικνύει το σχήμα και τη λειτουργία του προϊόντος.
Αυτοκόλλητο χαρτίΧαρτί με επικάλυψη σιλικόνης.Προστατεύει την κολλητική ουσία στο πίσω μέρος του προϊόντος.
Μονή συσκευασία (σε μερικά προϊόντα)Μεμβράνη πολυαιθυλενίου, που είναι επικάλυψη σιλικόνης σε μερικά προϊόντα.Προστατεύει το προϊόν για να μπορείς να έχεις μία μονή συσκευασία χωρίς να λερώνεται.
Εξωτερική συσκευασία προϊόντοςΣακούλα ή κουρί πολυαιθυλένης.Προστατεύει το προϊόν. Αυτή τη συσκευασία βλέπεις στα ράφια των καταστημάτων.

Λεξιλόγιο όρων

  • Ανανεώσιμος χαρτοπολτός: Πολτός από ίνες ξύλου από δάση με υπεύθυνη διαχείριση. Ο πολτός χρησιμοποιείται στις σερβιέτες και τα σερβιετάκια μας.

  • Ίνες βισκόζης (κατά περίπτωση στα ταμπόν):Ίνες ξύλου με δομή όμοια με αυτή που έχει το βαμβάκι. Χρησιμοποιούνται στα ταμπόν μας, και συχνά σε υφασμάτινα προϊόντα όπως πουκάμισα, φορέματα και φόδρες.

  • Ινώδες υλικό (μη υφασμάτινο): Ένα λεπτό υλικό που μοιάζει με ύφασμα. Ο όρος χρησιμοποιείται στην βιομηχανία υφάσματος για υλικά που δεν είναι ούτε υφασμένα ούτε πλεκτά, όπως η τσόχα.

  • Πολυμερή: Μόρια μεγάλης αλυσίδας που μπορεί να είναι είτε φυσικά ή συνθετικά. Για παράδειγμα, το πλαστικό αλλά και το DNA σου περιέχει πολυμερή.

  • Πολυπροπυλένιο/πολυαιθυλένιο/πολυεστέρας: Μερικά από τα συνήθη πλαστικά υλικά. Χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα καθημερινής χρήσης, από τα εσώρουχα έως τις κουβέρτες.

  • Υπεραπορροφητικό πολυμερές (SAP): Χρησιμοποιείται για την ικανότητά του να συγκρατεί την υγρασία. Χρησιμοποιείται συχνά σε σερβιέτες, πάνες και κομπρέσες.

  • Συνθετική ρητίνη: Παχύρρευστα υγρά που στερεοποιούνται γρήγορα, ιδανικά για να συνδέουν υλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινώνησε μαζί μας.