Κάθε νύχτα εκατομμύρια γυναίκες βιώνουν Αϋπνία Περιόδου. 
 
Στρώνουμε πετσέτες, φοράμε επιπλέον εσώρουχα, αγκαλιάζουμε θερμοφόρες, κάνουμε μπάνιο στις 2 η ώρα το πρωί. Και προσπαθούμε να διώξουμε τον πόνο με χάπια. Ή με ικανοποίηση. 
 
Γιατί η περίοδος δεν κοιμάται ποτέ. Όσο πολύ και αν το θέλουμε.
 
Με τις μήτρες μας να αιμορραγούν και την κοιλιά μας πρησμένη, είμαστε κάπου μεταξύ ύπνου και ξύπνιου.
 
Τη μια ζεσταινόμαστε, την άλλη κρυώνουμε, παλεύουμε και προσπαθούμε να κουκουλωθούμε. Πότε - πότε τιναζόμαστε από τον ύπνο, στριφογυρίζουμε ή μένουμε ακίνητες και προσευχόμαστε να μείνει η σερβιέτα στη θέση της. Ο φόβος να μην λερωθούμε συχνά διώχνει τον ύπνο μακριά.
 
Πηγαίνουμε στις μύτες των ποδιών μας μέχρι την τουαλέτα, ενώ οι σύντροφοί μας και τα παιδιά μας κοιμούνται ξέγνοιαστα. Αλήθεια, τους θαυμάζεις ή τους ζηλεύεις;
 
Ο δικός μας ύπνος κάνει φτερά - κάποιες ώρες το βράδυ, όπου οι ώρες γίνονται βράδια μέσα στη χρονιά. Και καταλήγουν να είναι μέχρι και ολόκληροι μήνες στη ζωή μας. 
 
Ήρθε η ώρα να ρίξουμε λίγο φως στο τι συμβαίνει στο σκοτάδι. Να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό της νύχτας όλες μαζί, ενωμένες. Γιατί η περίοδος δεν κοιμάται ποτέ, αλλά εμείς γιατί πρέπει να μένουμε ξύπνιες;

Ελάτε να διεκδικήσουμε τον ύπνο μας #periodsomnia.

Κοιμήσου Ελεύθερα.

Ο χαμένος ύπνος της περιόδου

62%
Το 62% των γυναικών+ κοιμάται λιγότερο στη διάρκεια της περιόδου*
5 months
Οι γυναίκες+ χάνουν περίπου 5 μήνες ύπνου κατά τη διάρκεια της ζωής τους λόγω της περιόδου*
1/3
Το 1/3 των γυναικών+ βιώνει αϋπνίες εξαιτίας του φόβου μη λερώσει τα σεντόνια*
Ο καλός ύπνος κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι αναγκαίος για την υγεία και την ευεξία μας. Μια και μόνο άσχημη νύχτα μπορεί να σε ρίξει για όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλές απο εμας δεν λαμβάνουμε τον ποιοτικό ύπνο που αξίζουμε. Όπως υπάρχει μισθολογικό χάσμα, χάσμα στον πόνο και την ικανοποίηση που βιώνουμε, έτσι υπάρχει και σημαντική ανισότητα σε ό,τι αφορά τον ύπνο μας. Όταν έχουμε περίοδο και αντιμετωπίζουμε αϋπνία περιόδου, το χάσμα αυτό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Η ντροπή και το στίγμα που νιώθουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν έχουμε περίοδο, δεν φεύγει τη νύχτα. Αντιθέτως, γίνεται ακόμα πιο έντονη. Πολλές απο εμάς φτάνουμε στα άκρα για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την περίοδό μας, πριν πάμε για ύπνο, αλλά και στη διάρκεια της νύχτας. 

Αποστολή μας είναι να το αλλάξουε αυτό, ρίχνοντας φως στην πραγματικότητα που βιώνουν οι γυναίκες+ τη νύχτα, όταν έχουν περίοδο. Θέλουμε οι γυναίκες+ να αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται και να νιώθουν ενωμένες, άνετες με τον εαυτό τους και με την εμπειρία που βιώνουν.

Ελάτε να διεκδικήσουμε τον ύπνο μας, κοινοποιώντας την ταινία #periodsomnia

Ανακάλυψε τις νέες σερβιέτες Libresse Goodnight με την τεχνολογία Max Cour-V™. Προσαρμόζεται στη Ροή σου. Προσαρμόζεται στο Σώμα σου.

Αναφορές

Στην έρευνα συμμετείχαν 10,871 γυναίκες+ συνολικά από τέσσερις βασικές αγορές: Η.Β., Ιταλία, Γαλλία, Σουηδία, Κίνα, Αργεντινή, Κολομβία, Ρωσία, Μαλαισία και Ιορδανία. Η επιτόπια έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 24 Ιανουαρίου από την εταιρία Dynata.
 
Σημείωση σχετικά με τις γυναίκες+
 
Η Essity γνωρίζει ότι περίοδο δεν βιώνουν μόνο οι γυναίκες, αλλά και όλοι όσοι γεννήθηκαν με διαφορετικό βιολογικό φύλο από αυτό που χαρακτηρίζει τη σεξουαλική τους ταυτότητα, καθώς επίσης γνωρίζει ότι δεν έχουν περίοδο όλες οι γυναίκες εξαιτίας άλλων παραγόντων, όπως η αντισύλληψη, διάφορα προβλήματα υγείας και η εμμηνόπαυση. Με την προσθήκη '+' μετά τη λέξη 'γυναίκες', η Essity αναγνωρίζει και συμπεριλαμβάνει όλες αυτές τις λιγότερο εκπροσωπούμενες ομάδες ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της, όπως οι τρανς και τα μη δυαδικά άτομα.