Σταγόνες αίματος

Μπορεί να τρομάξεις λίγο αν δεις λίγο αίμα μεταξύ των περιόδων, ειδικά αν έχεις σταθερό κύκλο.

Αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού. Θα δεις «σταγόνες αίματος» για διάφορους λόγους, χωρίς να χρειαστεί να ανησυχήσεις. Αλλά θα πρέπει να σε εξετάσει ο γιατρός σου. Για λόγους ασφάλειας.

Λοιπόν, τι προκαλεί τις σταγόνες αίματος; Οι λόγοι είναι πολλοί. Η ωορρηξία (όταν μία από τις ωοθήκες σου απελευθερώνει ένα ωάριο), η εμφύτευση (όταν ένα ωάριο ενσωματώνεται στην έκκριση της μήτρας), οι ορμονικές διαταραχές, η χρήση ή διακοπή χρήσης αντισυλληπτικών ή η χρήση κολπικού διαφράγματος, είναι μερικοί από τους λόγους.

Άλλοι λόγοι είναι κολπικές λοιμώξεις ή χλαμύδια. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι είσαι έγκυος, και, παρόλο που οι σταγόνες αίματος δεν σημαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να το ελέγξεις με το γιατρό σου. Οι σταγόνες αίματος μετά το σεξ μπορούν επίσης - πολύ σπάνια - να είναι σημάδι καρκίνου του τραχήλου ή του κόλπου [1], γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνεις μία εξέταση τραχηλικού επιχρίσματος για να το διαπιστώσεις.

Όταν ξεκινά η περίοδος, ίσως να χρειαστούν χρόνια για να σταθεροποιηθεί ο κύκλος, γι’ αυτό ίσως να έχεις σταγόνες αίματος ανάμεσα στις περιόδους σου. Και όταν πλησιάζεις την εμμηνόπαυση, η περίοδος μπορεί να είναι ακανόνιστη και απρόβλεπτη, κάτι που μπορεί να προκαλεί τις σταγόνες αίματος. Παρόλα αυτά, οι σταγόνες αίματος μετά την εμμηνόπαυση είναι λόγος ανησυχίας.

Αυτές είναι οι αιτίες, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τις σταγόνες αίματος; Μόλις διαπιστώσεις γιατί συμβαίνει, χρησιμοποίησε σερβιετάκι (όπως το Libresse DailyFresh) για προστασία και να έχεις και μερικά μαζί σου σε περίπτωση που έχεις σταγόνες αίματος. Κάνε ντους δύο φορές την ημέρα και φόρεσε καθαρά εσώρουχα μετά. Και συνέχισε το πρόγραμμά σου.

Ιατρική αποποίηση ευθύνης

Οι ιατρικές πληροφορίες σε αυτό το άρθρο παρέχονται μόνο ως πηγή πληροφόρησης, και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για διαγνωστικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς. Να συμβουλεύεσαι το γιατρό σου για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

[Πηγές]

Συνέχισε να μαθαίνεις

Ανακάλυψε περισσότερα