Διαφορετικό σχήμα μπικίνι

Σήμερα, συνηθίζεται να αφαιρούν οι γυναίκες το ηβικό τους τρίχωμα, παρόλο που δεν είναι κακό να το αφήνουν όπως είναι.

Το ηβικό τρίχωμα εξυπηρετεί ένα σημαντικό σκοπό. Προστατεύει την επιδερμίδα της ευαίσθητης περιοχής σου από την τριβή και τις μολύνσεις. Πολλές νέες γυναίκες προτιμούν την αποτρίχωση, επειδή δεν νιώθουν καθαρές αν έχουν τρίχες στην ευαίσθητη περιοχή τους.

Χωρίς αμφιβολία μπορεί να συσσωρευτεί ιδρώτας, γι’ αυτό, καλό είναι να ξυρίζεσαι τακτικά. Αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να το αφαιρέσεις όλο. Είναι προσωπική επιλογή, ανάλογα με το πώς νιώθεις και τι έχει σημασία για σένα.

Αν κάνεις μερική ή ολική αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή, είναι σημαντικό να φροντίζεις για τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα ή τις φλεγμονές των θυλάκων της τρίχας. Επίσης, δεν είναι καλή ιδέα να ξυρίσεις την ευαίσθητη περιοχή σου αφού μπορεί να κοπείς. Αν είσαι σεξουαλικά ενεργή, αυτό σημαίνει ότι έχεις μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσεις ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα που μπορεί να μεταδοθεί μέσα από μικροσκοπικές εκδορές. Επίσης, δεν πρέπει να χρησιμοποιείς αποτριχωτικές κρέμες για το μπικίνι. Μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στους ευαίσθητους ιστούς του αιδοίου σου.

Η αφαίρεση του τριχώματος με λέιζερ ή ηλεκτρόλυση είναι οι λιγότεροι επικίνδυνοι τρόποι περιποίησης της ευαίσθητης περιοχής σου. Αρκεί να το κάνεις σε μία αξιόπιστη κλινική από εκπαιδευμένο δερματολόγο, και να ακολουθήσεις τις συμβουλές των ειδικών. Αλλά να γνωρίζεις ότι αυτές οι θεραπείες είναι ακριβές.

Πολλές γυναίκες κάνουν αποτρίχωση με κερί, κι αν αυτή είναι η επιλογή σου, πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν κίνδυνοι, όπως οι τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, οι μολύνσεις των θυλάκων της τρίχας, ακόμα και τα εγκαύματα. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα σοβαρότερης λοίμωξης, όπως η κυτταρίτιδα μετά την αποτρίχωση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό είτε να την κάνεις μόνη σου ή να πας σε ένα αξιόπιστο ινστιτούτο όπου η υγιεινή είναι προτεραιότητα και το κερί δεν ξαναχρησιμοποιείται. Βεβαιώσου ότι η αισθητικός χρησιμοποιεί καθαρό ξυλάκι και νέο κερί. Μετά την αποτρίχωση, εφάρμοσε μία απαλή ενυδατική κρέμα με αλόε βέρα ή λάδι καρύδας για την αποφυγή ερεθισμών.

Όταν ξυρίζεσαι ή κάνεις αποτρίχωση στο ντους, ο Αφρός για Αποτριχωμένη επιδερμίδα της Libresse περίεχει καλέντουλα, που ανακουφίζει και ενυδατώνει το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής. Χρησιμοποίησε ένα πανί απολέπισης για να μη μεγαλώνουν οι τρίχες προς τα μέσα. Μετά από λίγες μέρες μπορείς να χρησιμοποιείς το καθημερινό προϊόν Libresse Purifying Wash. Και να χρησιμοποιείς σερβιετάκι όπως το Libresse Multistyle, για καθημερινή φρεσκάδα.

Αν δεν θέλεις να αφαιρέσεις όλο το ηβικό τρίχωμα, συνιστάται να κόβεις τις τρίχες σου τακτικά - με καθαρό ψαλίδι για τα νύχια. Έτσι θα νιώθεις άνετα, καθαρά χωρίς κίνδυνο μόλυνσης.

Να θυμάσαι ότι η αφαίρεση του ηβικού τριχώματος είναι προσωπική επιλογή. Να κάνεις αυτό που θέλεις εσύ.

Συνέχισε να μαθαίνεις

Ανακάλυψε περισσότερα