Γυναίκα στο ντους

Η ευαίσθητη περιοχή σου είναι η περιοχή που αρχίζει κάτω από τον αφαλό σου όπου ξεκινά η ήβη και τελειώνει ανάμεσα στα πόδια σου (αλλά όχι μέσα στον κόλπο).

Το δέρμα στην ευαίσθητη περιοχή απαιτεί ειδική φροντίδα επειδή, όπως και το πρόσωπό σου, είναι ένα ευαίσθητο σημείο του σώματος που πρέπει να είναι σχολαστικά αλλά διακριτικά καθαρό. Κάποιοι παράγοντες όπως ο ιδρώτας, η αποτρίχωση και οι κολπικές εκκρίσεις σε αυτό το σημείο του σώματος, κάνουν την υγιεινή και την καθαριότητα να έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Ένα μεγάλο μέρος της ευαίσθητης περιοχής σου είναι το αιδοίο, που περιλαμβάνει τα μεγάλα χείλη, τα μικρά χείλη, την κλειτορίδα και το άνοιγμα του κόλπου. Υπάρχουν επίσης σμηγματογόνοι αδένες και ηβικό τρίχωμα. Υπάρχουν περιοχές όπου συσσωρεύονται ιδρώτας και κολπικές εκκρίσεις.

Φυσικά, το εσωτερικό μέρος της ευαίσθητης περιοχής πρέπει να είναι υγρό. Οι φυσικές εκκρίσεις που παράγονται το διατηρούν υγρό, καθαρό και στο κατάλληλο επίπεδο pH έτσι ώστε να προστατεύονται τα καλά βακτήρια, που διατηρούν υγιή την ευαίσθητη περιοχή.

Αλλά παρόλο που η υγρασία είναι φυσιολογική, μία τακτική ρουτίνα υγιεινής είναι βασική για την αποτροπή οσμών, καθώς συσσωρεύονται και ανθυγιεινά βακτήρια. Επίσης, η υγρασία του ιδρώτα μπορεί να προκαλέσει φαγούρα, εξανθήματα και βακτηριακές λοιμώξεις ή μυκητιάσεις. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικός ο τακτικός καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής.

Οι ευαίσθητες περιοχές διαφέρουν ανάλογα με την ποσότητα ηβικού τριχώματος που έχεις, το μέγεθος και το σχήμα του αιδοίου σου, την ποσότητα του ιδρώτα και τις κολπικές εκκρίσεις που παράγονται. Και ανάλογα με τον τρόπο αποτρίχωσης - με κερί ή χωρίς - διαφέρουν και οι ερεθισμοί που προκαλούνται.

Κατά τη διάρκεια ζωής μιας γυναίκας, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία της ευαίσθητης περιοχής της. Το να είναι ενεργή σεξουαλικά, η χρήση συγκεκριμένων αντισυλληπτικών, ο τοκετός και η εμμηνόπαυση μπορούν να προκαλέσουν διάφορους ερεθισμούς, μολύνσεις και αφύσικες κολπικές εκκρίσεις.

Αυτές περιλαμβάνουν την κολπίτιδα, μία κολπική μυκητίαση που προκαλεί φαγούρα και πόνο γύρω από τα χείλη του αιδοίου, και ασυνήθιστες κολπικές εκκρίσεις που είναι πυκνές και λευκές ή αραιές και υδαρείς. Οι αιτίες είναι διάφορες, όπως το στρες, η κακή διατροφή και η χρήση της ίδιας σερβιέτας ή ταμπόν για πολύ ώρα. Μία άλλη συχνή μόλυνση είναι η βακτηριακή βαγίνωση, με συμπτώματα όπως αραιή, σχεδόν γκρι κολπική έκκριση και δυσάρεστη οσμή. Παρόλο που δεν πρόκειται για σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, συχνά προκαλείται από τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Για να προστατεύσεις την ευαίσθητη περιοχή από μολύνσεις και να τη διατηρείς καθαρή, ακολούθησε αυτές τις συμβουλές για την καθημερινή φροντίδα ευαίσθητης περιοχής. Να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς συχνά αρωματισμένα σαπούνια και αφροντούς, αλλά να πλένεσαι δύο φορές την ημέρα με ένα ειδικό σαπούνι για την ευαίσθητη περιοχή, όπως το Libresse Gel καθαρισμού ευαίσθητης περιοχής. Να σκουπίζεσαι μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα με Μαντηλάκια καθαρισμού ευαίσθητης περιοχής, όπως τα Libresse Μαντηλάκια καθαρισμού ευαίσθητης περιοχής. Να ξυρίζεις το ηβικό σου τρίχωμα ή να αποτριχώνεις όλη την περιοχή. Και να φοράς σερβιετάκι κάθε μέρα, όπως τα Libresse Normal με ProSkin Formula, για να είσαι καθαρή και άνετη.

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι επίσης σημαντική. Με τη μείωση του αμύλου και της ζάχαρης από τη διατροφή και με πολύ νερό, δεν θα περιοριστούν μόνο οι πιθανότητες κολπίτιδας και άλλων μολύνσεων της ευαίσθητης περιοχής, αλλά θα νιώθεις και όμορφα.

Συνέχισε να μαθαίνεις

Ανακάλυψε περισσότερα