Μαντηλάκια ευαίσθητης περιοχής

Μετά την εφηβεία, η φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής αφορά πολλά περισσότερα από την απλή χρήση σαπουνιού και νερού.

Γι΄αυτό, καλό είναι να εντάξεις στην ρουτίνα ομορφιάς σου την φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής σου για να διατηρείται καθαρή και υγιής. Έτσι οτιδήποτε και αν συμβεί, εσύ θα νιώθεις πάντα άνετη και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Υπάρχει μια σειρά από προϊόντα για να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις την δική σου ρουτίνα φροντίδας της ευαίσθητης περιοχής, ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες.  Εδώ θα βρεις μερικά από αυτά για να τα εντάξεις στη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής σου:

Προϊόν πλύσης της ευαίσθητης περιοχής

Είναι σημαντικό να πλένεις την ευαίσθητη περιοχή σου με τα κατάλληλα προϊόντα, για να μην διαταραχθεί η ισορροπία του pH του κόλπου, κάτι που συμβαίνει συχνά με τα αρωματικά σαπούνια και τα αφρόλουτρα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα ειδικό προϊόν πλύσης της ευαίσθητης περιοχής. Μερικά προϊόντα είναι εξειδικευμένα στην πρόληψη των δυσάρεστων οσμών, ενώ άλλα ανακουφίζουν το ερεθισμένο δέρμα ή το ενυδατώνουν. Τα ειδικά προϊόντα πλύσης της ευαίσθητης περιοχής μπορεί να είναι τζελ, κρέμες ή αφροί, ανάλογα με την προτίμησή σου.

Μαντηλάκια ευαίσθητης περιοχής

Τα μαντηλάκια της ευαίσθητης περιοχής την αναζωογονούν, για να νιώθεις πιο άνετη μετά την τουαλέτα. Είναι κατάλληλα ειδικά για όταν έχεις περίοδο, αφού αυτόματα φρεσκάρουν όλη την περιοχή. Επίσης, είναι ιδανικά αν λείπεις για μέρες από το σπίτι. Για παράδειγμα, αν πηγαίνεις σε φεστιβάλ ή ταξιδεύεις για επαγγελματικούς λόγους.

Σερβιετάκια

Αν χρησιμοποιείς σερβιετάκι κάθε μέρα, τα ρούχα σου προστατεύονται από τις κολπικές εκκρίσεις, και νιώθεις καθαρή και σίγουρη.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα για τη φροντίδα ευαίσθητης περιοχής για όλες τις προτιμήσεις.

Αν είσαι αθλητικός τύπος, χρειάζεσαι ένα προϊόν που θα αντιμετωπίζει τον ιδρώτα στην ευαίσθητη περιοχή σου, για να αποφύγεις την συσσώρευση βακτηρίων και την πρόκληση μολύνσεων. Αν έχεις ένα δραστήριο τρόπο ζωής, τα μαντηλάκια για την ευαίσθητη περιοχή είναι χρήσιμα για να τη διατηρούν καθαρή όταν βρίσκεσαι σε δημόσιους χώρους και θα αργήσεις να επιστρέψεις σπίτι.

Αν πλησιάζεις στην εμμηνόπαυση, ένα προϊόν με ενυδατικές ιδιότητες είναι το κατάλληλο για την αποφυγή της κολπικής ξηρότητας. Υπάρχουν επίσης ειδικά προϊόντα για μετά την αποτρίχωση, για τις γυναίκες που ξυρίζουν ή αποτριχώνουν με κερί την ευαίσθητη περιοχή τους, που την ανακουφίζουν, προλαμβάνοντας έτσι τους ερεθισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής και τα ειδικά προϊόντα για τις προσωπικές σου ανάγκες, συμβουλέψου το άρθρο «Καθημερινή φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής«.

Συνέχισε να μαθαίνεις

Ανακάλυψε περισσότερα