Ξεκινώντας με ταμπόν

Σκέφτεσαι να αλλάξεις από τις σερβιέτες στα ταμπόν, αλλά δεν είσαι σίγουρη εάν είναι για εσένα ή όχι;

Τότε είσαι τυχερή. Έχουμε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι για να λάβεις μία ενημερωμένη απόφαση.

Υπάρχουν δύο τύποι ταμπόν. Έναν που εισάγεις με το δάκτυλό σου και έναν που έχει απλικατέρ που σε βοηθά να εισαγάγεις το ταμπόν. Όποιο κι αν διαλέξεις, μόλις φορέσεις το ταμπόν, σχεδόν μπορείς να ξεχάσεις ότι το φοράς. Δεν υπάρχει ούτε κάποια ορατή ένδειξη ότι έχεις περίοδο επειδή το αίμα απορροφάται πριν φύγει από το σώμα σου.

Μπορεί να προτιμήσεις ταμπόν χωρίς απλικατέρ εάν η διακριτικότητα είναι σημαντική για εσένα. Και αυτό γιατί είναι πολύ μικρό· είναι εύκολο να ρίξεις ένα στην τσέπη σου όταν πας στο μπάνιο. Επιπλέον, η συσκευασία είναι τόσο μικρή. Δεν πιάνει καν χώρο στην τσάντα σου.

Ξεκινώντας με ταμπόν

Τα ταμπόν είναι πραγματικά πρακτικά στη χρήση τους, εάν σου αρέσουν τα αθλήματα επειδή, μόλις το φορέσεις, θα μείνει στη θέση του, όσο κι αν μετακινηθείς. Μπορεί να νιώθεις άβολα όταν φοράς μία στενή αθλητική φόρμα, εάν χρησιμοποιείς σερβιέτα, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα με τα ταμπόν. Είναι επίσης φοβερά στην χρήση τους όταν κολυμπήσεις, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τυχόν διαρροές στο μαγιό σου.

Τα ταμπόν δεν είναι για όλες, όμως. Μερικές γυναίκες θεωρούν την εισαγωγή του ταμπόν δύσκολη υπόθεση. Και δεν συνιστάται να τα χρησιμοποιείς στον ύπνο σου (εκτός κι αν βάλεις ξυπνητήρι), καθώς, αν φοράς το ίδιο ταμπόν για περισσότερο από οκτώ ώρες, μπορεί να προκληθεί λοίμωξη. Είναι πραγματικά προσωπική σου επιλογή, γι' αυτό δοκίμασέ τα για να δεις εάν αυτή η μορφή προστασίας είναι σωστή για εσένα.

Τα ταμπόν της Libresse έχουν ένα κορδόνι που κάνει εύκολη την αφαίρεσή τους και το στρογγυλεμένο άκρο τους μαζί με τον λεπτό σχέδιό τους καθιστούν εύκολη την εισαγωγή τους. Επίσης είναι κατασκευασμένα από υπεραπορροφητικές ίνες και έχουν κυματιστές αύλακες που καθοδηγούν το αίμα μέσα στο ταμπόν και το κρατάνε εκεί, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πολύ αξιόπιστα όσον αφορά την προστασία των ρούχων από ενοχλητικές διαρροές. Και, αφού εισαχθούν, τα ταμπόν της Libresse δεν θα μετακινηθούν. Έτσι μπορείς να συνεχίσεις την ημέρα σου χωρίς να ανησυχείς.

Η διακριτική γκάμα ταμπόν της Libresse διατίθεται σε τρία διαφορετικά μεγέθη: μίνι για πολύ μικρή ροή, κανονικά για μέτρια ροή και σούπερ για εξαιρετικά βαριά ροή. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς μόνον τα ταμπόν με τη μικρότερη απορροφητικότητα που χρειάζεται για τη ροή σου διαφορετικά θα μπορούσες να θέσεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο μίας πολύ σπάνιας αλλά επικίνδυνης πάθησης που λέγεται σύνδρομο τοξικού σοκ [εισαγωγή συνδέσμου].

Μερικά ταμπόν διατίθενται με τα δικά τους απλικατέρ από χαρτόνι ή πλαστικό, αλλά η Libresse παράγει ταμπόν χωρίς απλικατέρ. Αυτό σημαίνει λιγότερα απορρίμματα και συσκευασίες, γεγονός που είναι πιο καλό για το περιβάλλον. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι συσκευασίες πιάνουν λιγότερο χώρο μέσα στην τσάντα σας. Και, μην ανησυχείτε, σύντομα θα συνηθίσετε τη χρήση των ταμπόν χωρίς απλικατέρ. Απλά να θυμάστε να πλένετε πάντα τα χέρια σας καλά πριν και μετά την εφαρμογή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ταμπόν, επισκεφτείτε τη σελίδα με τις Συχνές ερωτήσεις μας.

Συνέχισε να μαθαίνεις

Ανακάλυψε περισσότερα