Βασικά στοιχεία για τις διακοπές

Ας το πάρουμε απόφαση, η Μητέρα Φύση δεν έχει πάντα το καλύτερο timing.

Αλλά αν καταλάβεις ότι η περίοδός σου πρόκειται να συμπέσει με διακοπές ή με έναν διαγωνισμό κολύμβησης και δεν βολεύει, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το αποφύγεις. Είναι δυνατόν να σταματήσεις μία περίοδο - ή τουλάχιστον να την καθυστερήσεις. Και μόλις μάθεις πώς να ρυθμίζεις τις περιόδους σου σε ορισμένες περιπτώσεις, θα έχεις μία αίσθηση ελέγχου της κατάστασης.

Λοιπόν, δες πώς μπορείς να σταματήσεις μία περίοδο. Εάν χρησιμοποιείς το συνδυαστικό αντισυλληπτικό χάπι μπορείς να καθυστερήσεις την περίοδό σου παίρνοντας δύο χάπια το ένα μετά το άλλο [1]. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείς τον γιατρό, τον γυναικολόγο ή τη μαία πριν το κάνεις για να βεβαιωθείς ότι είναι ασφαλές και ότι είναι δυνατόν να καθυστερήσεις την περίοδό σου με τον τύπο χαπιών που παίρνεις.

Εάν παίρνεις διαφορετικό αντισυλληπτικό χάπι, μπορεί να είσαι σε θέση να γυρίσεις στο συνδυαστικό για να μπορέσεις να αναβάλεις την περίοδό σου [2]. Εάν δεν παίρνεις αντισυλληπτικά, μίλησε με τον γυναικολόγο σου για άλλους τρόπους που σου επιτρέπουν να καθυστερήσεις την περίοδό σου. Εάν δεν έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, μπορεί να σου συνταγογραφηθεί φάρμακο (νορεθιστερόνη) που να εμποδίζει την περίοδό σου να ξεκινήσει σε στιγμή που δεν σε βολεύει.

Όσον αφορά τη διακοπή της περιόδου όταν ξεκινήσει, κανείς δεν ξέρει πώς να το κάνει αυτό ακόμα. Αλλά όταν αρχίσεις να αιμορραγείς, εάν πάρεις τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια αμέσως, θα γίνει η περίοδός σου πιο μικρή και λιγότερο έντονη [3]. Τα παυσίπονα ελεύθερης χορήγησης σύμφωνα με τις οδηγίες δοσολογίας θα μειώσουν επίσης το πρήξιμο των τοιχωμάτων του ενδομητρίου, που με τη σειρά τους θα μειώσουν την αιμορραγία και τον πόνο που τη συνοδεύει.

Υπάρχουν και μερικοί φυσικοί τρόποι που μπορείς να το δοκιμάσεις [4]. Σε αυτούς περιλαμβάνεται η τακτική άσκηση, που βοηθά να χαλαρώσουν οι μηριαίοι μύες για να μειωθεί η ροή της περιόδου. Στο μεταξύ, πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι βοηθούν τα βότανα που περιέχουν ρίζα βαλεριάνας και χαμομήλι, ενώ το βατόμουρο και το αφέψημα τσουκνίδας θεωρείται επίσης ότι επιβραδύνουν την έμμηνο αιμορραγία. Απλά θυμήσου να συμβουλευτείς έναν γιατρό πριν προσπαθήσεις να δοκιμάσεις μεθόδους με βότανα.

Σε κάθε περίπτωση, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα να καθυστερήσεις την περίοδό σου σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιστήμη δεν έχει καταλήξει εάν είναι ασφαλές αυτό μακροπρόθεσμα. Γι' αυτό μην διακινδυνεύεις την υγεία σου - δεν αξίζει για μία περίοδο.

[Παραπομπές]

Συνέχισε να μαθαίνεις