Αντισυλληπτικό χάπι

Όταν είσαι νέα και η περίοδός σου δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα, μπορεί να έχεις ωορρηξία οποτεδήποτε.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μείνεις έγκυος οποτεδήποτε. Ακόμα κι όταν έχεις περίοδο. Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά συμβαίνει.

Μόλις κάνεις το τεστ εγκυμοσύνης και είναι θετικό, μπορεί ακόμα να έχεις περίοδο και να είσαι έγκυος; Ναι, κατά μία έννοια, ή έτσι θα μοιάζει. Στην αρχή της εγκυμοσύνης, μπορεί να έχεις λίγη αιμορραγία ή σταγόνες αίματος, συχνά όταν θα είχες κανονικά την επόμενη περίοδο. Δεν είναι το ίδιο με τον έμμηνο κύκλο. Αυτό είναι ενδομήτρια αιμορραγία, και συμβαίνει όταν το έμβρυο βρίσκεται στο τοίχωμα της μήτρας σου. Φυσικά, αν δεν γνωρίζεις ότι είσαι έγκυος, μπορεί να νομίζεις ότι έχεις περίοδο, και μπορεί να μοιάζει έτσι.

Η πραγματική περίοδος σταματά με την εγκυμοσύνη. Επειδή όταν είσαι έγκυος η μήτρα διατηρεί το εσωτερικό της τοίχωμα για να στηρίξει το μωρό, αντί να το αποβάλλει όταν το ωάριο δεν έχει γονιμοποιηθεί. Αν έχεις σταγόνες αίματος κατά την εγκυμοσύνη, πρέπει να το ελέγξεις με τον γιατρό ή το γυναικολόγο σου, γιατί μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν άλλα προβλήματα. Παρόλο που δεν είναι πρόβλημα, πρέπει να το ελέγξεις.

Αν έχεις καθυστέρηση και είχες σεξουαλική επαφή, μπορεί να σημαίνει ότι είσαι έγκυος, ακόμα κι αν χρησιμοποίησες αντισύλληψη. Καμία αντισυλληπτική μέθοδος δεν είναι 100% αποτελεσματική. Για να σιγουρευτείς, κάνε ένα τεστ εγκυμοσύνης, που θα πάρεις από το φαρμακείο χωρίς συνταγή. Μπορείς να κάνεις το τεστ από την πρώτη μέρα που περίμενες περίοδο.

Ιατρική αποποίηση ευθύνης

Οι ιατρικές πληροφορίες σε αυτό το άρθρο παρέχονται μόνο ως πηγή πληροφόρησης, και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για διαγνωστικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς. Να συμβουλεύεσαι το γιατρό σου για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

Συνέχισε να μαθαίνεις

Ανακάλυψε περισσότερα