Κορίτσι που γράφει σε ημερολόγιο

Ξεκίνησε πρόσφατα η περίοδός σου; Μην ανησυχείς εάν δεν έρχεται ακόμα τακτικά – δεν είναι ένδειξη ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Στην ουσία, χρειάζεται κάποιος χρόνος για να σταθεροποιηθεί ο κύκλος σου. Και μόλις συμβεί, το χρονικό διάστημα αυτό θα είναι μοναδικό για εσένα.

Ο έμμηνος κύκλος, που ξεκινά την πρώτη ημέρα της περιόδου σου μέχρι την ημέρα πριν ξεκινήσει η επόμενή σου περίοδος, δεν είναι ο ίδιος για κάθε γυναίκα. Ο μέσος όρος ενός κύκλου είναι 28 ημέρες, αλλά μπορεί να διαρκεί από 21 μέχρι και 35 ημέρες. Η ίδια η περίοδος μπορεί να διαρκέσει επίσης από δύο έως επτά ημέρες.

Η φυσιολογική ροή  θα πρέπει να σταθεροποιηθεί μετά από τους πρώτους μήνες του κύκλου σου, αλλά μπορεί να πάρει έως και έναν χρόνο. Κάνε μια επίσκεψη στον γιατρό σου εάν έχεις ακανόνιστη περίοδο ή «σταγόνες αίματος» μεταξύ των περιόδων σου - γνωστές και ως «μη φυσιολογική αιμορραγία». Kάποιοι από τους λόγους που μπορεί να χάσεις μία περίοδο είναι το άγχος, οι υπερβολικές αθλητικές δραστηριότητες, η ξαφνική απώλεια βάρους, η λήψη αντισυλληπτικού ή η εγκυμοσύνη.

Συνέχισε να μαθαίνεις

Ανακάλυψε περισσότερα